AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens heeft het erg moeilijk gehad nadat de Zaterdagavondshow van de buis werd gehaald. Het SBS-programma, dat hij presenteerde met Marc-Marie Huijbregts, kampte met tegenvallende kijkcijfers. "Dat was wel een klap voor mij", geeft hij toe.

De Zaterdagavondshow sneuvelde afgelopen september na slechts vier weken. Van Erven Dorens liet vrijdag in De Wereld Draait Door voor de eerste keer publiekelijk zijn licht schijnen over het debacle.

"Ik moest er wel even bovenop komen", zegt de presentator. "Ik vond het helemaal niet leuk."

Van Erven Dorens zou het programma presenteren met Gerard Joling, maar de zanger werd op het laatste moment vervangen door Huijbregts.

"Het was eigenlijk beter geweest om een van ons het te laten doen", zegt Van Erven Dorens. "Nu moesten we uitkijken dat we elkaar niet voortdurend op de voeten trapten."

Huijbregts vindt ook dat er wegens tijdgebrek geen mogelijkheid was voor de twee 'om echt samen te groeien'. Hij kijkt echter niet verbitterd terug op het mislukte avontuur. "Ik ben zelf erg blij geweest met het programma, hoe raar het ook klinkt. Ik zou het zo weer doen."