AMSTERDAM - Jan de Hoop en Koffietijd hebben hun ruzie bijgelegd. De nieuwslezer, die elke vrijdag een rubriekje in het praatprogramma heeft, was gepikeerd omdat hij vorige week niet welkom was.

"Ik ben eigenlijk gewoon een grote dramaqueen", moest De Hoop vrijdag toegeven in Koffietijd.

De nieuwslezer vertelde dat de onenigheid uit de hand is gelopen door Twitter. "Ik heb onderschat hoe Twitter werkt", zei De Hoop. "Ik had na mijn tweet meteen de mediarubrieken aan de telefoon hangen."

De Hoop kreeg vorige week donderdagmiddag te horen dat hij vrijdagochtend niet aan hoefde te schuiven bij Koffietijd. Dat noemde de nieuwslezer 'respectloos', omdat hij zijn rubriek al had voorbereid.

Niet meer twitteren

"In amusementswaarde verslagen door een Beau Monde-tas", schreef De Hoop in een tweede tweed. "Ik heb me voorgenomen niet meer te twitteren als ik boos ben, ik wacht 24 uur voordat ik ga bellen, mailen en twitteren", reageerde de nieuwslezer vrijdag.

De ruzie met het praatprogramma werd ook via de microblogdienst weer bijgelegd. "Zojuist overrompeld door een prachtige bos bloemen van Koffietijd en een tas vol lieve cadeautjes", twitterde De Hoop maandag. "Erg lief! Mag ik vrijdag weer komen?"