AMSTERDAM - Een Playboy-fotograaf heeft een niets verhullende actie bedacht voor Serious Request. Drie playmates gaan op 21 december in Eindhoven uit de kleren om zo veel mogelijk geld op te halen voor 'stille slachtoffers' van aids.

De drie dames in kwestie zijn Ancilla Tilia, Carlijn Carter en Chantal Hanse, schrijft het blad van de Technische Universiteit Eindhoven.

Playboy-fotograaf Patrick Kaas zal met een collega een fotografieworkshop geven. "Het zijn leuke, gezellige meiden van wie ik wist dat ze wel aan deze actie wilden meewerken", vertelt Kaas aan Cursor.

Workshop

De workshop gaat naar de vijftien hoogste bieders en vindt plaats op het terrein van de Technische Universiteit. Belangstellenden kunnen zich binnenkort aanmelden via de veilingsite van 3FM. De Eindhovense Kaas hoopt 'zo veel mogelijk' geld op te halen met zijn actie en spreekt van een minimum van 250 euro per deelnemer.

Serious Request is een jaarlijkse actie van 3FM om geld op te halen voor een project van het Rode Kruis. Dit jaar gaat de opbrengst naar de 'stille slachtoffers' van aids, de kinderen die hun ouders aan de ziekte verloren.

Drie dj's worden voor de kerstdagen opgesloten in een glazen huis. Dit jaar gaan Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg het huis in Eindhoven in.