AMSTERDAM - Jack van Gelder belandde woensdagavond tijdens de oefenwedstrijd Nederland - Turkije bijna in een vechtpartij. De verslaggever werd er door een aantal beveiligers op gewezen dat hij in de Arena niet mocht roken.

Van Gelder liep in de rust met een aantal collega's naar de galerij, waar ze besloten er eentje op te steken.

"We stonden daar in alle rust te roken en toen kwam er een aantal beveiligers met veel machtsvertoon op ons af", vertelt de presentator donderdagochtend in het 3FM-programma van Giel Beelen. "En ze begonnen gelijk te duwen en vervelend te doen."

Beveiliger

De ordehouders riepen volgens Van Gelder meerdere malen 'hij moet mee, hij moet mee.' De sportverslaggever werd gemaand zijn sigaar te doven maar wist niet waar hij deze moest laten. "Toen gooide ik mijn sigaar per ongeluk tegen de jas van een beveiliger."

Van Gelder zegt meteen zijn excuses te hebben aangeboden en geprobeerd de beveiligers duidelijk te maken dat hij weer aan het werk moest.

Werken

"Kunt u aantonen dat u hier moet werken", zouden de beveiligers hem hebben gevraagd. "Ik doe pas sinds 1978 het Nederlands elftal", antwoordde Van Gelder hierop.

Toch werd de verslaggever in zijn kraag gevat en meegesleurd. "Terwijl een aantal collega's van de pers mij probeerde te helpen ontstond er bijna een vechtpartij."

Van Gelder zegt wel te weten dat hij daar niet mocht roken. "En ik had mijn sigaar niet tegen de man moeten gooien."

Bekijk de twitterberichten over dit nieuws op NUlive