AMSTERDAM - Adidas lanceerde woensdag de opvolger van de ultra-lichte Crazy Light basketbalsneaker. De adiZero Crazy Light 2 weegt slechts 270 gram.

De nieuwe sneaker is net iets lichter dan zijn voorganger en is tien procent lichter dan vergelijkbare modellen van andere merken. Adidas maakte de sneakers ook sterker en, door de nieuwe Sprintframe technologie, ook meer gestroomlijnd.

“We hebben nauw samengewerkt met ons innovatie team”, zegt Robbie Fuller, die de schoen ontwierp, op de website Slam Online. “We zochten en vonden de perfecte verhouding tussen gewicht en ondersteuning, waardoor sporters optimale wendbaarheid, snelheid en kracht hebben tijdens een wedstrijd.”

Verschillende Amerikaanse basketbalteams hebben de sneakers inmiddels getest, waaronder het team van de Kansas University, de University of Wisconsin en de Indiana University.

De sneakers komen in de Verenigde Staten op 24 mei op de markt in een aantal verschillende kleurstellingen. Wanneer de sneakers in Europa verkrijgbaar zullen zijn is nog niet bekend.