AMSTERDAM - Potentiële bezoekers van het EK voetbal in Polen en Oekraïne willen het liefst in een hotel slapen, maar verblijven op de Oranjecamping is ook populair. Dit blijkt uit een recente enquête.

Traditie getrouw gaan veel Nederlanders met de caravan op EK-vakantie. Bij een enquête van vakantiebeoordelingssite Zoover onder bijna 1000 respondenten gaf 7 procent van de ondervraagden aan daarvoor te kiezen.

Verder blijkt dat 46 procent het liefst in een hotelkamer slaapt en 22 procent een verblijf op de Oranjecamping het meest ziet zitten. Iets meer dan 10 procent kiest voor een bed & breakfast.

Studentenhok

Charkov heeft waarschijnlijk veel te weinig hotelkamers voor de duizenden EK-bezoekers. De aangekondigde mogelijkheid te overnachten in studentenkamers kan echter rekenen op weinig animo. Niet meer dan een procent heeft zin om in een omgebouwd studentenhok te slapen.

De interesse voor Polen en Oekraïne als vakantiebestemming is door het EK behoorlijk toegenomen. Zo ontdekken Nederlandse vakantiegangers ook steden als Kiev (toename bijna 50 procent) en de kustplaats Odessa (toename van 150 procent) als potentiële vakantiebestemming.