AMSTERDAM - Het wodkamerk Belvedere ligt al enige tijd onder vuur vanwege een advertentie met een link naar verkrachting. Nu heeft de vrouw van wie een foto is gebruikt in de advertentie het merk aangeklaagd.

Het wodkamerk publiceerde de omstreden advertentie eind maart op Facebook en Twitter.

In de advertentie is een angstig kijkende vrouw te zien die wordt vastgegrepen door een lachende man. De tekst van de advertentie luidt ‘Unlike Some People Belvedere Always Goes Down Smoothly’.

Na furieuze reacties van onder meer de website Jezebel, trok het merk de advertentie meteen terug en verontschuldigde zich publiekelijk.

Video

Nu heeft Alicyn Packard, de vrouw die in de advertentie is afgebeeld, het merk voor de rechter gesleept omdat het wodkamerk haar beeltenis heeft gebruikt zonder haar toestemming.

De foto is een snapshot uit een komische video die door het bedrijf van Packard op internet is gezet. Belvedere heeft de foto volgens Packard ongevraagd van internet geplukt en in de advertentie gebruikt, zo meldt onder meer de website NY Daily News.

“Ik vind het vreselijk om geassocieerd te worden met zo’n beledigende advertentie”, zegt Packard. “Ik wil mezelf er op deze manier zoveel mogelijk van distantiëren.