AMSTERDAM - Steeds meer mannen scheren niet alleen hun gezicht, maar ook de rest van hun lichaam. Dat blijkt uit een onderzoek van drogisterijketen Kruidvat.

Vooral de schaamstreek en oksels zijn populair, zo blijkt uit een onderzoek over de scheergewoonten van de Nederlandse man dat de drogisterijketen hield onder ruim 900 mannen en vrouwen. Zo’n 20 procent van de mannen scheert regelmatig zijn oksels en zijn kruis.

Ruim de helft van de mannen geeft als reden dat ze er verzorgd uit willen zien. Bijna 30 procent geeft hygiëne als reden.

Sexy

Vrouwen zijn blij met deze ontwikkeling. Maar liefst 64 procent vindt het sexy als haar man zijn schaamstreek onthaart. Ruim de helft vindt het hygiënischer en 42 procent vindt het fijner tijdens de seks. Meer dan 40 procent van de vrouwen vindt behaarde oksels vies.

Het scheren van borsthaar is een stuk minder populair. Slechts 10 procent van de mannen scheert de borst. Van de vrouwen vindt slechts 9 procent vindt gladgeschoren borst aantrekkelijk. Ruim de helft vindt borsthaar juist mannelijk.