AMSTERDAM - In de Eduard Planting Gallery in Amsterdam zal vanaf 3 maart tot en met 21 april de expositie 'Terry O'Neill - 50 Years at the Top' te zien zijn.

Het is de eerste keer dat de Britse celebrity-fotograaf Terry O'Neill in Nederland exposeert. De expositie toont een selectie van klassieke zwart-witportretten van wereldberoemde iconen als Brigitte Bardot, The Rolling Stones, The Beatles, David Bowie, Kate Moss en Amy Winehouse.

De foto's van O'Neill zijn gepubliceerd in toonaangevende bladen als Daily Sketch, The Sunday Times, Vanity Fair en Vogue.

Ook is zijn werk te zien in galeries en is het opgenomen in een groot aantal private verzamelingen wereldwijd. De National Portrait Gallery in Londen heeft bijna 70 portretten in haar collectie.

Intiem

O'Neill een van de meest verzamelde fotografen ter wereld. Sinds de jaren '60 heeft hij op onconventionele wijze talrijke sterren uit de internationale film-, muziek- en modewereld gefotografeerd. Zijn foto's bieden veelal een intiem inzicht in het leven van deze sterren.