AMSTERDAM – Op veilingsite eBay is 52.000 euro geboden voor een paar Nike Foamposite Galaxy sneakers. Nike lanceerde de sneakers vorige week, maar er is nu al meer vraag dan aanbod.

De langverwachte Foamposite Galaxy Sneakers werden door het sportmerk vorige week gelanceerd. De verkoopprijs is 295 euro, maar dat bedrag is op eBay nu opgelopen tot 52.000 euro, zo meldt de website Sportsgrid.com.

Nike heeft maar erg weinig exemplaren van deze sneakers gemaakt, waardoor er veel meer vraag is dan aanbod. Woensdag kondigde het aan dat ze vanwege de kleine voorraad de nieuwe sneakers niet zullen verkopen via hun website.

Rellen

Afgelopen vrijdag moest de politie in bij een winkelcentrum in Washington ingrijpen, waar door enorme drukte rellen uit dreigden te breken bij de eerste verkoopdag van de sneakers. De politie sloot de winkel en kondigde aan dat de sneakers niet meer verkocht mochten worden.

Teleurgestelde mensen die toch nog een paar willen bemachtigen, kunnen nu dus terecht op eBay. Maar dan moeten ze er wel 52.000 euro voor over hebben.