AMSTERDAM - Woensdag werd in New York de nieuwe generatie Nike + onthuld. Het sportmerk gaat voor het eerst een systeem van druksensoren verwerken in sneakers.

Het nieuwe systeem, waar het sportmerk vier jaar aan werkte, maakt gebruik van druksensoren in de zool, onder de grote teen, het eerste en vijfde middenvoetsbeentje en de hiel. De data van de sensoren worden via Bluetooth doorgegeven aan de telefoon van de sporter.

Gebruikers kunnen twee speciale apps downladen om het systeem te ondersteunen, zo meldt WWD.com.

Snelheid

Met de Nike+ Basketball app downloaden kunnen diverse aspecten, zoals snelheid, worden bijgehouden en gedeeld. Met de Nike+ Training app kunnen sporters gebruik maken van diverse trainingsprogramma’s, waaronder die van bokser Manny Pacquiao en tennisser Rafael Nadal.

Prestaties

Het nieuwe systeem is verwerkt in de Hyperdunk+ basketballsneakers, de Lunar TR 1+ hardloopschoenen voor mannen en de Lunar Hyperworkout+ sneakers voor vrouwen.

De sneakers zijn vanaf eind juni te koop in de Verenigde Staten en in diverse landen in Europa. Het is nog niet bekend wanneer de sneakers in Nederland te koop zijn.

Eerder lanceerde Nike de FuelBand, een armband waarmee sporters hun prestaties kunnen bijhouden en delen.