AMSTERDAM – Het Kremlin serveert voortaan op officiële gelegenheden zijn eigen merk wodka. De Kremlin Award wodka werd dinsdag voorgesteld in Moskou.

Voor het creëren van de wodka werden vier bedrijven ingeschakeld, waaronder de Cristall distilleerderij in Moskou en het Armeense bedrijf Multi Group, zo meldt de Russische website Ria Novosti.

Allen de beste graansoorten en de hoogste kwaliteit alcohol werd door de producenten gebruikt bij het produceren van de alcohol, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin.

Poetin

Vooralsnog wordt de wodka alleen geserveerd in het Kremlin zelf. Plannen om de drank te exporteren zijn er (nog) niet, al biedt een Russische webshop de drank al aan voor 20 euro per halve liter.

Het Kremlin bracht eerder zijn eigen merk cognac op de markt. Vreemd genoeg zijn zowel president Medvedev als zijn voorganger Poetin nooit gezien met een glas wodka of cognac. Ze drinken op officiële gelegenheden alleen champagne. Van Poetin is wel bekend dat hij ook graag een biertje drinkt.