AMSTERDAM – Tommy Hilfiger kiest er bij zijn najaarscollectie 2012 voor om zijn bekende preppy look achterwege te laten. In plaats daarvan kiest de Amerikaanse ontwerper voor militaire invloeden.

Hilfiger toonde zijn najaarscollectie 2012 vrijdag tijdens de New York Fashion Week. Naar eigen zeggen werd de ontwerper geïnspireerd door het leger. Zowel uniformen als de sportkleding van soldaten zijn dan ook het uitgangspunt van deze nieuwe collectie.

Hilfiger combineert de militaire aspecten met rebelse rockinvloeden, hetgeen een moderne, jonge, urbane en zelfs enigszins klassieke collectie oplevert.

Precisie

Te zien waren onder meer getailleerde officiersjassen in wijnrood, donkerblauwe en donkergroen. Regimentsstrepen decoreren wollen broeken, sportjasjes en laarzen met metalen details.

Pakken zijn uitgevoerd in klassieke ruiten en pied-de-poule. Leren accenten zijn op tal van kledingstukken terug te vinden.

De collectie straalt een gedisciplineerde, militaire precisie uit die tot leven komt door de onverwacht ruige, speelse accenten.