AMSTERDAM – In Brussel zijn er plannen om het Beursgebouw om te bouwen tot een grote biertempel. De Belgian Beer Temple moet een van de grootste attracties van België worden.

In de Belgian Beer Temple moeten bezoekers door middel van plasmaschermen, hologrammen en interactieve instrumenten het volledige productieproces van bier kunnen gaan volgen.

Daarnaast moet er een winkel komen waar alle Belgische alle bieren gekocht kunnen worden, een grote bar en een conferentiezaal.

Brouwers

Het Brussels Gewest en de stad Brussel willen bij het realiseren van de plannen samenwerken met een aantal grote Belgische brouwers. Een definitief akkoord is er echter nog niet, zo meldt het Nieuwsblad. Ook de financiering van 15 miljoen euro is nog niet rond.

Het Brussels Gewest heeft het plan inmiddels onderzocht en de stad Brussel zou het project over enkele weken willen voorstellen.

Ook is er overlegd met partners die thuis zijn in de entertainmentindustrie. De grote Belgische brouwers zitten om de tafel om over deelname aan het plan te praten.

Klooster

Het Beursgebouw, dat zo goed als leeg staat sinds de beurstransacties digitaal verlopen, heeft in ieder geval een biergeschiedenis. Het is gebouwd op de ruïnes van het Minderbroedersklooster waar ooit een brouwerij in gevestigd was.