AMSTERDAM - De Amerikaanse website RateBeer heeft het Belgische trappistenbier Westvleteren 12 opnieuw gekroond tot beste bier van de wereld. In totaal werden er 140.000 bieren getest.

Westvleteren 12 versloeg bij de RateBeer Awards 2012 de winnaar van vorig jaar, het Zweedse Närke Kaggen Stormaktsporter. Op de derde plaats staat Rare Bourbon County Stout van de Amerikaanse brouwerij Goose Island.

In de top 50 staan nog een aantal Belgische bieren, waaronder Rochefort Trappistes 10, 3 Fonteinen Armand'4 Oude Geuze Lente, Struise Pannepot, St. Bernardus Abt 12 en Struise Black Albert. Het  Nederlands Hel & Verdoemenis Wild Turkey bier haalde de top 50.

Nederland

Daarnaast staan er twee Belgische brouwers in de top 20 van beste brouwers: De Struise Brouwers uit Oostvleteren op de 9e plaats en de abdij St. Sixtus uit Westvleteren op de 13e plaats. De Nederlandse brouwerij De Molen staat op de 12e plaats en De Koningshoeven op de 95e.

De RateBeer Awards worden jaarlijks uitgereikt en is het grootste bierwedstrijd ter wereld. In totaal worden er meer dan 140.000 bieren van ruim 12.000 brouwers wereldwijd beoordeeld.