AMSTERDAM – In navolging van Milaan en Parijs zal voortaan ook in Londen een Men’s Fashion Week worden georganiseerd. Tot nu toe werden de mannencollecties allemaal op één dag getoond.

Het nieuwe evenement, dat ‘London Collection: Men’ is genoemd, zal voor het eerst worden georganiseerd van 15 tot 17 juni. Dat maakte de British Fashion Council zondagavond bekend, aldus de Telegraph.

Een commissie onder leiding van Dylan Jones, de hoofdredacteur van GQ, is verantwoordelijk voor de organisatie. Behalve Jones zitten ook ontwerpers Tom Ford en Christopher Bailey, Tim Blanks van Style.com en David Furnish, de man van Elton John, in de commissie.

Presentaties

Naast modeshows en presentaties zal er ook een cultureel programma worden georganiseerd.

Tot nu toe werden de mannencollecties allemaal op de laatste dag van de Londen Fahion Week getoond, waardoor ze maar weinig aandacht kregen.

Gordon Richardson, hoofdontwerper van Topman, is blij met nieuwe evenement. “Alles hoeft niet meer in één dag is gepropt te worden”, zegt hij. “De collecties kunnen gedurende drie dagen uitgebreid gepresenteerd worden en de aandacht krijgen die ze verdienen. Daardoor zullen getalenteerde ontwerpers zichzelf veel beter op de kaart kunnen zetten.”