AMSTERDAM - Het Louwman Museum in Den Haag heeft de Heritage Award, een internationale prijs van de wereldoverkoepelende Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), in de wacht gesleept.

Het Louwman Museum is daarmee het eerste automobielmuseum ter wereld dat de prijs in ontvangst mag nemen. De collectie in het museum verbeeldt de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Er zijn auto's waarvan er maar één of enkele zijn gemaakt, maar ook auto's voor miljoenen mensen. Ruim 250 auto's van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen uit met name de vorige eeuw.

Heritage Award

De leden van de Founding Members Club (FMC), een club die is opgericht bij de viering van het 100-jarig bestaan van de FIA, dragen de kandidaten voor de Heritage Award voor. De Heritage Award wordt toegekend aan een organisatie die bestendig en op hoog internationaal niveau een grote bijdrage levert aan het behoud van de autohistorie.