AMSTERDAM – Blowfish, een nieuwe pil die moet helpen tegen een kater, is onlangs goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. Verwacht wordt dat de pil binnenkort ook in Europa op de markt komt.

 De nieuwe pil is een combinatie van 500 milligram aspirine, 60 milligram cafeïne en een antacidum dat het maagzuur neutraliseert, zo meldt de Daily Mail. De pil zou de symptomen van een kater, zoals misselijkheid, hoofdpijn, overgeven en vermoeidheid binnen een kwartier doen verdwijnen.

Blowfish werd ontwikkeld door Brenna Haysom, een financieel deskundige, die na vele pogingen om een werkend middel tegen katers te vinden, uiteindelijk deze pil bedacht. Ze werkte het recept verder uit met Rally Labs LLC uit New York.

Kritiek

In Amerika is inmiddels kritiek op de pil. Zo zou het medicijn alcoholmisbruik aanmoedigen. Haysom ontkent dit en stelt dat de meeste mensen wel eens een kater hebben. “Katers horen bij het leven”, zegt ze. “Ze zijn niet iets om je voor te schamen. Maar ik moedig mensen echt niet aan om zich helemaal lam te drinken.”

De pil is inmiddels online te koop in de Verenigde Staten. Wanneer hij in Europa op de markt komt is nog niet bekend.