AMSTERDAM – Een kwart van de Britse mannen droomt regelmatig over zijn ex. Dat blijkt uit een onderzoek van de hotelketen Premier Inn.

Voor het onderzoek werden 2.000 Britten ondervraagd over hun dromen. Het feit dat zoveel mannen over hun ex dromen betekent overigens niet dat ze haar of hem missen. De mannen gaven aan gelukkig te zijn in hun huidige relatie.

Vrouwen dromen daarentegen vaker over mensen die momenteel een rol in hun leven spelen. Een derde van de Britse vrouwen droomt regelmatig over haar relatie, haar kinderen, haar ouders en haar vriendinnen. Een vijfde deel gaf echter aan vaak te dromen over mensen die ze nog nooit ontmoet hebben, zoals beroemdheden.

Schoonmoeder

“Mannen zijn vaker emotioneel gesloten”, zeg droomdeskundige Davina MacKail in de Daily Mail. “Ze verwerken hun emoties in hun dromen. Door te dromen over een ex werken ze aan onzekerheden en problemen in hun huidige relatie. Vrouwen zijn meer open en dromen daardoor over zaken die in het heden spelen.”

Ex-partners zijn overigens niet het belangrijkste droomobject van mannen. De helft van de Britse mannen droomt vaak over zijn werk en zijn baas en 26 procent droomt over collega’s, vooral als ze overdag een conflict op het werk hebben gehad. Een klein deel heeft ’s nachts dromen over zijn schoonmoeder.

Stress

Ruim 30 procent van de Britten geeft aan te dromen over zaken waar ze ook overdag mee bezig zijn, vooral als ze last van stress hebben. Mensen met stress dromen in het algemeen vaker en onrustiger.