AMSTERDAM – Om te vieren dat Red Bull Racing voor de tweede keer Wereldkampioen Formule 1 werd, maakte Geox voor het team goudkleurige raceschoenen.

De schoenen zijn ultralicht, brandwerend en goedgekeurd door de FIA. Daardoor zijn ze geschikt om te dragen tijdens een Formule 1 race. Ze zijn tevens voorzien van het ademende Net-systeem van het merk.

Het merk werkt al langer samen met Red Bull Racing. Directeur Mario Moretti Polegato is dan ook blij met deze schoen:  "We zijn zeer verheugd om een speciale schoen aan het team te wijden", zegt hij. "Hiermee vieren we een seizoen van grootse prestaties." 

Prototype

Het prototype van de schoenen is tot 11 december te zien op de International Motor Show in Bologna. Vooralsnog heeft het schoenenmerk geen plannen om de gouden schoenen in productie te nemen.

Bij een eerder professioneel model besloot het merk echter na vragen van het publiek de schoenen alsnog in een gelimiteerde editie op de markt te brengen. Een woordvoerder van Geox sluit niet uit dat dat ook kan gebeuren met dit gouden model.