AMSTERDAM - De nieuwe collectie badkameraccessoires van het Nederlandse merk Geesa, de Haiku-collectie, is bekroond met een iF product design award 2012.

De collectie is in samenwerking met ontwerper Marcel Wanders tot stand gekomen en richt zich op de details in de badkamer.

De Haiku-collectie bestaat onder andere uit een spiegel, champagnekoeler, fotolijst, maar ook glashouders, handdoekringen, toiletborstelhouders, kandelaars en zeepdispensers. Hiervoor zijn materialen als hoogglans chroom, wit keramiek en donker wengé hout gebruikt.

Volgens Geesa's directeur Ben van der Steen is het iF predicaat 'een beloning voor de nieuwe, innovatieve koers van Geesa'.

Uitreiking

Het iF is een internationaal forum voor design uit Hannover. Al bijna zes decennia reikt het instituut jaarlijks de iF Awards uit. De awards gelden als een wereldwijd keurmerk van kwalitatief hoogstaande ontwerpen in de designbranche.

Het forum ontving 4.322 inzendingen uit 48 verschillende landen. De awards worden uitgereikt op de iF design awards night op 10 februari 2012 tijdens de Creative Business Week in München.