AMSTERDAM - Ontwerper Gijs Bakker heeft maandag bij de Sanoma Woon Awards de Oeuvreprijs 2011 gewonnen. Piet Hein Eek won in de categorie Beste Woonprofessional en Floris Hovers won de Jong Designtalent Award.

Bakker is het boegbeeld van Droog Design en heeft daarmee Nederland internationaal op de kaart gezet, zo meldt het juryrapport. De ontwerper maakt ook sieraden, accessoires, meubilair, interieur, publieke ruimten en tentoonstellingen.

Zijn werk is onder meer terug te vinden in de collecties van Hema, Artifort, Royal VKB en Castelijn. Sinds 2009 is hij creatief directeur van Yii, een Taiwanees designlabel.

Inventief

Eek is volgens de jury een ondernemer en visionair die zichzelf opnieuw wist uit te vinden met de opening van zijn complex op Strijp R in Eindhoven. Hovers won zijn prijs omdat hij volgens de jury bevlogen, authentiek en inventief is.

Andere prijzen gingen naar de Hay Collection van Scholten en Baijings (Beste Woonproduct), Gispen (Beste stand Woonbeurs Amsterdam) en Flinders (Beste Woonwebshop). Ikea en Eijerkamp werden gekozen tot Beste Woonwinkels. De Award voor Beste Wooncampagne ging naar Ligne Roset.

De Sanoma Woon Awards 2011 werden donderdag uitgereikt door Humberto Tan en zijn jaarlijkse prijzen voor bijzondere mensen, producten en prestaties in de woonbranche. Ze worden toegekend door vakjury’s. De Beste Woonwinkels worden gekozen door het publiek.