AMSTERDAM – Een collectie van 4.350 Swatch horloges, waaronder tal van prototypes en andere unieke exemplaren, wordt eind november geveild in Hong Kong.

De collectie is bijeengebracht door de onlangs overleden Zwitserse zakenman Peter Blum en zijn vrouw Linda. In de collectie zitten onder meer een paar zeldzame prototypes die werden gemaakt in de ontwerpfase van Swatch, voordat het merk begin jaren tachtig op de markt kwam.

Daarnaast bevat de collectie een aantal bijzondere gelimiteerde exemplaren, zoals de beroemde Oigol Oro, ontworpen door Mimmo Paladino, gesigneerde horloges van Alfred Hofkunst en prototypes van Kiki Picasso, vier modellen die uit de Keith Haring-serie, de Swatch Puff en een door ontwerper Andrew Logan gesigneerd exemplaar van de Jelly Fish.

De collectie wordt geveild als één geheel, aangezien de verkopers willen dat hij compleet blijft. De veiling vindt plaats op 24 november bij Phillips de Pury & Company in Hong Kong. De geschatte opbrengst ligt tussen de 2,5 en 4,5 miljoen euro.