AMSTERDAM - Fjalar Goud heeft de 'Gentleman's Drink' ronde voor de titel Diageo Reserve Brands World Class best bartender in the World gewonnen. Daarmee is de bartender, werkzaam bij de Vesper Bar in Amsterdam, door naar de Europese finale.

Fjalar won de voorronde met zijn creatie The Don Draper, een cocktail geïnspireerd op Don Draper, een personage uit ABC’s televisieserie Mad Men en de beroemde cocktail Rob Roy. Fjalar gebruikte voor zijn cocktail Johnnie Walker Gold Label whisky, Pedro Ximenez 30 years old sherry, Carpano Antica Formula Vermouth en The Bitter Truth Chocolate Bitter.

Fjalar werd bekroond tot winnaar door een deskundige jury bestaande uit Edine Russel van Elle Eten, Ricardo Sporkslede van Fabulous Shaker Boys en Justin Smyth, de Global Fraternity Ambassador van het vodkamerk Ketel One. Volgens de jury onderscheidt Fjalar zich in 'originaliteit, kunde en smaak'.

World Class

De Nederlandse editie van World Class bestaat uit twee rondes. De 'Gentleman’s Drink' was de eerste ronde. Een thema dat geïnspireerd is op de glazen sterke drank die in de twintiger jaren met stijl werden geserveerd in Engelse sociëteiten.

'Drinks inspired by Great Ladies' wordt de tweede ronde. Ook hier zal een winnaar uit worden gekozen. De twee bartenders zullen zich gaan presenteren tijdens de Europese finale in Londen. Uiteindelijk zal daarvan een bartender in de gelegenheid worden gesteld om zijn land te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Zuid Amerika in juli 2012.