AMSTERDAM - O'Neill viert in 2012 haar 60-jarig jubileum. Ter ere hiervan komt het merk met een biografie over het leven en de werken van oprichter en surfpionier Jack O'Neill.

In het 256 pagina’s tellende koffietafelboek, genaamd Jack O’Neill - It’s Always Summer on the Inside, wordt de levensreis van Jack O'Neill gedetailleerd gevolgd.

 

Drew Kampion, schrijver van de biografie, vertelt: "De visie, het doorzettingsvermogen en innovatieve karakter van Jack O’Neill heeft de surfindustrie op wereldwijde basis enorm geïnspireerd. Het is een eer om het ongelofelijke verhaal van de reis van een man te mogen vertellen."

Neopreen wetsuit

 

In het boek wordt aandacht besteed aan O'Neill's uitvinding van 's werelds eerste neopreen wetsuit, waarmee surfsessies verlengd konden worden in het ijskoude water van Noord-Californië. Ook het verhaal achter de opening van de eerste surfwinkel ter wereld, die Jack in 1952 in de garage bij zijn huis opende, komt aan bod. De winkel bevindt zich tegenwoordig nog steeds op hetzelfde adres.

 

Het boek is vanaf 1 november te koop voor 29,95 euro via de O'Neill winkels in Amsterdam en Rotterdam en ook online verkrijgbaar.