AMSTERDAM - Rodenbach Grand Cru is bekroond tot de beste Dark Ale en beste Ale van de wereld. Ook de Rodenbach Vintage 2008 viel in de prijzen op de World Beer Awards.

Dat schrijft het Nieuwsblad. Op de World Beer Awards werden zes West-Vlaamse bieren onderscheiden. Rodenbach ging naar huis met drie grote onderscheidingen. Vooral de Rodenbach Grand Cru viel in de smaak bij de jury. De Grand Cru werd uitgeroepen tot beste Ale en beste Dark Ale ter wereld. De jury omschrijft het bier als 'wonderlijk complex'. De Rodenbach Vintage 2008 werd bekroond met de titel van beste Europese specialiteit bij de donkere Ales. De Vintage werd door de jury omschreven als 'uitdagend en interessant'.

Houten vat

 

“Het toont aan dat we uitzonderlijke bieren maken”, zegt Rudi Ghequire, sitemanager bij de Rodenbachbrouwerij. “De onderscheidingen zijn een bevestiging voor ons als brouwer. Het bewijst dat onze bieren correct gebrouwen worden en herkenbaar zijn. De smaak van de Grand Cru is al dertig jaar zeer constant, maar nooit identiek. Het feit dat elk houten vat waarin het bier rijpt zijn eigen toets heeft, zegt voldoende. En we hebben er 294.”

Andere prijzen gingen naar Petrus Aged Pale, Petrus Dubbel Bruin, Wittekerke Rosé en Kriek Max.