AMSTERDAM – Het Italiaanse biermerk Peroni Nastro Azzurro opende donderdag een flagshipstore in Amsterdam. In winkel kan niet gekocht, maar enkel gekeken worden.

Emporio Peroni, zoals de nieuwe winkel heet, is gevestigd in de Amsterdamse PC Hooftstraat. Met deze locatie wil het merk zijn Italiaanse stijl en flair benadrukken. In de winkel kan het bier niet gekocht maar alleen bekeken worden. Het bier is alleen te koop in clubs, bars, Italiaanse restaurants, traiteurs en delicatessenwinkel.

“Met Emporio Peroni willen wij grenzen doorbreken”, zegt Michal Rabiej, Brand Development Manager van Peroni. “De locatie van Emporio Peroni benadrukt dat Peroni niet simpelweg een gewoon biermerk is, maar Italiaanse stijl in een flesje.”

Peroni Nastro Azzurro is in 1963 ontstaan in Rome en wordt volgens origineel recept gebrouwen in Italië van voorjaarsgerst, Italiaanse mout, maïs en hop. Het merk opende eerder flagshipstores in New York, Kaapstad, Dubai en Londen en is het grootste export biermerk uit Italië.