AMSTERDAM - MO ÒR introduceert een exclusieve collectie single malt whisky's, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland.

Elke distilleerderij die onafhankelijke botteling van haar whisky toestaat heeft een plaats in de collectie gekregen. Voor de beoordeling van de whisky op smaak, geur en kleur, moesten vele duizenden kilometers in Schotland worden afgelegd en weken worden doorgebracht boven het keurmeestersglas.

Michel Kappen, directeur van The Whisky Talker en grondlegger van het label, vertelt: "In de afgelopen jaren zijn we op zoek gegaan naar de meest exclusieve vaten in Schotland, waarbij alleen de allerbeste persoonlijk zijn uitgekozen. Op dit moment zijn er 53 vaten die onderdeel uitmaken van deze collectie."

Iedere whisky komt in een speciale glazen tube van 25 milliliter en een fles van 500 milliliter, die gespresenteerd worden in een chique houten doos. Zo is er een kistje met één tube, vierentwintig tubes of een bottle pack, met daarin een fles en twee tubes, verkrijgbaar.

De whisky kan binnenkort besteld worden in diverse luxe restaurants en hotels, maar ook op de website van het merk.

Leeftijd

Elke whisky van MO ÒR is minimaal 14 jaar oud en de gemiddelde vatleeftijd bedraagt 25 jaar. De oudste en jongste single malt komen uit respectievelijk 1965 en 1996.