AMSTERDAM – Ontwerper Edward van Vliet legde onlangs de laatste hand aan het interieur van Hotel Blooming in Bergen. Van Vliet creëerde een grote centrale ruimte die het sociale hart van het hotel vormt.

De ontwerper maakte een zeer ruimtelijke en lichte centrale hal die alle afdelingen van het hotel met elkaar verbindt. Door de vele ramen is omringende duin gebied van alle kanten zichtbaar. Tevens is in de ruimte een winkel en is er kunst te zien.

Renovatie

Met de voltooiing van de door Van Vliet ontworpen hal sluit het hotel een grote renovatie af. Naast de nieuwe centrale ruimte heeft het hotel ook een nieuw restaurant, Vigor genaamd. Centraal in dit restaurant is een hout oven waarin gerechten zoals zeebaars in een zout korst en diverse verse groenten uit eigen tuin worden bereid.

Van Vliet studeerde in 1989 af aan de Design Academy in Eindhoven en werd in eerste instantie internationaal bekend om zijn bedrukte stoffen. Hij ontwerpt verlichting, meubelen en interieurs, onder meer voor diverse luxe hotels.