AMSTERDAM – De Amerikaanse webshop Ties-Necktie.com heeft op zijn site een complete encyclopedie over mannenmode gelanceerd.

Alles wat mannen moeten weten over mode is in de encyclopedie te vinden – van stoffen en accessoires tot de geschiedenis van labels.

De website, die wereldwijd stropdassen verkoopt, lanceerde zaterdag de mode encyclopedie. Ties-Necktie.com wil met de encyclopedie mannen opvoeden en hen meer leren over alles wat met de mannengarderobe te maken heeft.

Zo kunnen mannen er onder meer lezen dat een ascot een formeel kledingstuk is dat rond de hals wordt gedragen en is ontstaan in Engeland in de 19e eeuw. En wordt uitgelegd dat een cummerbund een accessoire is dat rond het middel gedragen wordt bij een smoking.

De encyclopedie geeft ook veel informatie over diverse modelabels, zoals het feit dat Giorgio Armani werd geboren in het plaatsje Piacenza in Italië en zijn label startte in 1974. De tweede voornaam van Karl Lagerfeld blijkt Otto te zijn en Paul Smith heeft geen mode opleiding gevolgd.

In de encyclopedie is daarnaast veel te vinden over de rol van mannenmode in verschillende culturen, zoals de Beierse lederhosen en het Indiase Nehru-jasje.