AMSTERDAM – De nieuwe gelimiteerde Crystal Pinstripe fles van Absolut Vodka is de duurste en meest luxueuze die het merk tot nu toe lanceerde. Van de fles zijn slechts 800 exemplaren gemaakt.

De Absolut Crytal Pinstripe fles werd ontworpen door het toonaangevende Zweedse designersduo Skogberg&Smart en is volledig handgemaakt door de zeer gerenommeerde Reijmyre glasblazerij in Östergötland in Zweden.

Het ontwerp van de fles is gebaseerd op de klassieke krijtstreeppakken, die gezien worden als het toppunt van mannelijke elegantie en verfijning en die voor ontwerpers als Jean Paul Gaultier en Vivienne Westwood nog steeds een belangrijke inspiratiebron zijn.

Tax free

Van de Crystal Pinstripe fles zijn slechts 800 genummerde exemplaren gemaakt, die in het tax free circuit zullen worden verkocht in een luxe box met twee bijpassende glazen, voor 1.500 euro.

Toch kan het nog exclusiever. Absolut maakte ook 10 exemplaren van de Crystal Pinstripe fles in zeldzaam zwart kistal. Deze worden verkocht voor 10.000 euro.

Absolut Vodka Crystal Pinstripe is inmiddels te koop op Arlanda Airport in Stockholm. Later deze maand zijn de flessen wereldwijd op geselecteerde verkooppunten te vinden.