AMSTERDAM - BMW i, een submerk van BMW brengt Purif-i, een biologisch handreinigingsmiddel op de markt. BMW werkte in de ontwikkeling van Purif-i samen met het Oostenrijkse cosmeticamerk Susanne Kaufman.

De biologische handreiniger is niet bedoeld voor garages. BMW gokt met Purif-i op jonge, hippe mensen die het product standaard in hun auto moeten gaan hebben. De reiniger bevat uitsluitend natuurlijke, biologisch geteelde ingrediënten en kruidenextracten. Met het product kunnen de handen gewassen worden zonder water te gebruiken. Susanne Kaufman, die het product voor BMW i ontwikkelde, is gespecialiseerd in natuurlijke cosmetica.

“BMW i en Susanne Kaufman zien allebei het belang van een schoon milieu en investeren beiden in de toekomst”, zegt Uwe Dreher van BMW i. “Luxe en verantwoording nemen voor het milieu sluiten elkaar niet uit. Dit product is het bewijs dat technologie en de natuur prima samen kunnen werken.”

Later dit jaar komen er twee electronische auto’s van het merk op de markt. Purif-i komt in december op de markt in New York, Berlijn en Hong Kong. Begin 2012 volgt wereldwijde distributie.