AMSTERDAM – Dockers is een samenwerking aangegaan met ontwerper Alexander Wang. De ontwerper werkt mee aan een gelimiteerde collectie voor mannen, waarvoor hij de bekende khaki broek opnieuw interpreteert.

De samenwerking komt voort uit een initiatief van het tijdschrift GQ en Dockers. Het kledingmerk besloot samen te werken met de winnaars van de GQ Best New Menswear Designers Award. Behalve Wang, die de award dit jaar won voor zijn T by Alexander Wang, werkten ook de genomineerde Amerikaanse merken Riviera Club, Miller’s Oath, Radness en Michael Bastian mee aan de gelimiteerde collectie.

De collectie bestaat uit 13 verschillende kledingstukken. Wang maakte een khaki broek met een verweerd, stoer uiterlijk. Bastian gaf aan zijn versie van de khaki broek een militair tintje mee. Miller’s Oath creëerde een meer geklede versie van de iconische Dockers broek en Redness Surf ging terug naar de modellen van de jaren '80. Behalve broeken bevat de collectie ook enkele t-shirts.

De GQ Best New Menswear Designers in America x Dockers collectie is vanaf oktober in Europa te koop. Wanneer de collectie in Nederland in de winkel ligt is nog niet bekend.