AMSTERDAM – Britten, en vooral Britse mannen, zijn verslaafd aan hun smartphone. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij Sheila’s Wheels.

In Engeland is de grootste bedreiging voor relaties niet een andere man of vrouw, maar de smartphone. Dat schrijft de Daily Mail naar aanleiding van het Techniquette onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij Sheila’s Wheels uitgevoerd onder meer dan 1.000 mensen. Eén op de acht Britten brengt meer tijd door met hun telefoon dan met hun partner.

Vooral mannen blijken niet zonder hun smartphone te kunnen. Britse mannen hebben hun smartphone 17 uur per dag bij de hand en 18 procent neemt zijn telefoon zelfs mee in bed. Vrouwen houden hun telefoon 15 uur per dag dicht in de buurt en 16 procent slaapt met de smartphone op het kussen.

Tijdens een avondje uit versturen Britten 3 emails en 12 berichten. Daarnaast maken ze gemiddeld 2 foto’s en plaatsen ze 2 updates op Twitter. Ruim 30 procent smst en mailt tijdens een persoonlijk gesprek. Ook tijdens een etentje of in de bioscoop houdt 27 procent van de Britten de telefoon in de gaten en 90 procent neemt altijd de telefoon op, waar ze op dat moment ook zijn.