AMSTERDAM – Parfumhuis Guerlain creëerde een nieuwe versie van zijn klassieke mannengeur Habit Rouge uit 1965. De nieuwe versie, Habit Rouge L’Eau, zal in mei 2012 in de winkels liggen.

Habit Rouge, één van de meest iconische mannenparfums ter wereld, werd in 1965 gemaakt door meesterparfumeur Jean-Paul Guerlain. Hij liet zich inspireren door het klassieke vrouwenparfum Shalimar, dat in 1925 door zijn grootvader Jacques Guerlain was gemaakt.

De nieuwe variant, Habit Rouge L’Eau, is samengesteld door Thierry Wasser. Hij maakte een veel 'frissere' herinterpretatie van de oorspronkelijke geur, maar behield het oriëntaalse karakter. Het in het origineel dominant aanwezige leer is verdwenen en aan de top van de geur is hazelaar toegevoegd.

Habit Rouge L’Eau opent met bittere sinaasappel en het eerder genoemde hazelaar. Het hart bestaat uit jasmijn en in de basis zit vanille en patchoeli. De geur is in Nederland te koop vanaf mei 2012. In maart 2012 komt Guerlain met een nieuwe variant op Guerlain Homme.