AMSTERDAM - Nike komt maandag met een nieuwe collectie die hardlopers moet gaan beschermen tijdens het winterweer.

Een van de nieuwe ontwerpen is de Nike Element Shield Tight, een hardlooplegging van Dri-FIT materiaal dat de transpiratie verplaatst van de huid naar het oppervlak van de kleding waar het snel zou moeten verdampen. Omdat tijdens het rennen bovenbenen en kuiten het meeste last hebben van de regen, zijn deze delen van de legging extra beschermd met het Durable Water Resistant (DWR) materiaal.

Ook is er het Nike Storm Fly X Max Jacket, een lichtgewicht jas van zogeheten Storm-FIT materiaal. Het ingebouwde gezichtsmasker, de handbescherming en afhaalbare capuchon moeten extra bescherming tegen de regen geven.

Tegen gladde wegen

Met de Nike LunarGlide+ 3 Shield zijn gladde wegen volgens het merk geen enkel probleem meer. De gehele Nike Shieldcollectie (inclusief de Nike LunarGlide+ 3 Shield) is voorzien van reflecterende materialen. Daarnaast is er het Nike Vapor Flash Jacket. Het materiaal is van 100 procent polyester en bevat reflecterende elementen die licht van bijvoorbeeld een koplamp meteen terugkaatsen naar de plek waar het vandaan komt.

Het Nike Element Shield Max Jacket moet de loper warm en droog houden als het koud is. Het bevat een ingebouwde shawl die voor de mond getrokken kan worden en de lucht verwarmd voordat het wordt ingeademd.

De wintercollectie van Nike Running is vanaf maandag 3 oktober te koop.