AMSTERDAM - Adidas heeft de bestaande adizero f50 voetbalschoen in een nieuw jasje gestoken en voorzien van een nieuwe feature. De 'slimme' voetbalschoen zal vanaf november in de winkels liggen.

De schoen heet nu 'adizero f50 Powered by miCoach'. Met deze extreem lichte voetbalschoen kunnen 'gewone' voetballers binnenkort ook beschikken over de statistieken die op TV te zien zijn tijdens een voetbalwedstrijd.

In de holte van de zool wordt een zogenaamde Speed_Cell geplaatst. Deze meet 2D bewegingen en de belangrijkste prestaties op het veld, zoals de gemiddelde snelheid, topsnelheid, aantal sprints, afstand, aantal stappen en stapfreqeuntie.

Na de wedstrijd of training kan de data draadloos naar een tablet, PC, iPhone en/of iPod worden gesynchroniseerd met miCoach Connect, vergelijkbaar met een dongel. De statistieken kunnen vervolgens worden toegevoegd aan bestaande trainingsschema's op het platform Micoach.com. Daarnaast kunnen de statistieken worden gedeeld op Facebook.

De adizero f50 Powered by miCoach wordt samen met de Speed_Cell en miCoach Connect verkocht in een bundel voor 265 euro.