AMSTERDAM – Het nieuwe Aeronauta horloge uit de Dino Zeicollectie van Anonimo is een ode aan de moderne, reizende mens. Een roterend schijfje op de wijzerplaat toont steeds de belangrijkste luchthaven van elke tijdzone.

Het Italiaanse Anonimo maakte slechts 50 genummerde exemplaren van de Aeronauta. De kast is gemaakt van maritiem brons, waarmee het merk verwijst naar zijn maritieme verleden. De horlogekastbouwers van Anonimo vervaardigen vroeger horloges voor de Italiaanse marine.

De Aeronauta heeft een nieuw ontworpen wijzerplaat met een centrale 24u-verdeling voor dag- en nachtfunctie. Een roterend schijfje toont de belangrijkste luchthavens van de overeenkomstige tijdzones. Elke luchthaven wordt geïdentificeerd door haar internationale drielettercode. De luchthavens die overeenstemmen met de codes zijn in de achterzijde gegraveerd. De Aeronauta kost 5.500 euro.

Geschiedenis

Anonimo werd in 1997 opgericht door Federico Massacesi, voormalig topman in het modehuis Salvatore Ferragamo. De horlogekasten worden met de hand gemaakt in ateliers in Florence die al bestaan sinds 1939. Anonimo bouwt elk jaar een zeer beperkt aantal handgemaakte mechanische horloges.