AMSTERDAM – De duurste keuken ter wereld is gemaakt door het Britse Marazzi Designs en is vanaf zaterdag te zien op de 100% Design Show in Londen.

De keuken is grotendeels verguld en heeft kastdeurtjes van krokodillenleer.

Dit bericht de Daily Mail, die de keuken tot in de details beschrijft. Behalve het vergulsel van 24-karaat goud en de leren kastdeurtjes, heeft de Colosseo Oro keuken verlichting van Swarovsky en gelakt werkblad met glitters. Ook is er veel Venetiaans glas in het ontwerp verwerkt.

De keuken is geheel met de hand gemaakt. Zo is het werkblad door vakmensen voorzien van 12 laklagen. Architect Zaha Hadid, door Time uitgeroepen tot meest invloedrijke denker van 2010, ontwierp de kranen, die 6.900 euro per stuk kosten. Er zijn slechts 10 exemplaren van de keuken gemaakt. Elke keuken wordt aangepast aan de wensen van de koper.

Award

Paul Marazzi, een van oorsprong Itailaanse ontwerper die in 1996 zijn bedrijf startte in Londen, won in 2010 de Best of the Best International Design Europe Award.

Hij zegt over de Colosseo Oro keuken: “We mikken met deze keuken op zelfverzekerde mensen die houden van koken, gasten ontvangen en die tegelijkertijd een statement willen maken. De keuken moet het hart van het huis zijn, een plaats waar je je thuis voelt.”