AMSTERDAM - Het Italiaanse Geox en Britse ontwerper Patrick Cox hebben samen een collectie schoenen ontworpen die zaterdag en zondag voorgesteld werd op de Micam schoenenbeurs in Milaan.

De collectie omvat 18 modellen voor mannen en 20 voor vrouwen. De schoenen zijn gemaakt van zacht leer en zullen verkrijgbaar zijn in tal van kleuren. Voor Geox en Cox is deze collectie het begin van een langdurige samenwerking.

Cox is enthousiast over de samenwerking: “Ik wil volop gebruik maken van de bijzondere en innovatieve technologie van Geox en tegelijkertijd schoenen maken die casual zijn en een ‘coole urban vibe’ hebben.” Mario Moretti Polegato, directeur van Geox, zegt: “Deze geweldige samenwerking combineert de kracht van ons merk en die van Patrick Cox. Deze collectie biedt onze klanten designerschoenen die het draagcomfort van de Geox technologie hebben.”

Wannabe

Cox werd werd wereldberoemd met zijn Wannabe loafer, de best verkochte loafer van de afgelopen decennia. Zijn onwerpen zijn altijd een geraffineerde mix van traditie en avant-garde. Geox staat bekend om zijn ‘ademende schoenen’.

De schoenen zijn vanaf januari 2012 te koop.