AMSTERDAM – Voor het eerst in driehonderd jaar wordt in het Engelse Cornwall weer whisky gemaakt.

Twee drankproducten in hebben hun krachten gebundeld en brengen samen Hicks & Haeley Cornish Single Malt op de markt.

De zeven jaar oude whisky, die Bierbrouwer St. Austell Brewery en ciderproducent Healey’s Cyder Farm afgelopen donderdag op de markt brachten, is vernoemd naar de oprichters van beide bedrijven, David Healy en Walter Hicks.

Jim Murray, whisky-kenner en schrijver van de Whisky Bible noemt de whisky "één van de beste van het afgelopen decennium".

David Healey zegt: "In Cornwall nemen we de tijd om goede producten te maken. Het heeft drie eeuwen geduurd om de eerste premium whisky te maken en zeven jaar om hem te laten rijpen, maar het was het waard."

Exclusief

Er is slechts 1.200 liter van de whisky geproduceerd, waarmee het een zeer exclusief product is. Een fles van een halve liter kost 172 euro en is alleen te koop bij de twee producten.

De eerste fles, gesigneerd door de producenten, wordt geveild via ebay. De opbrengst gaat naar een goed doel in Cornwall. De veiling eindigt aanstaande maandag om 16.30 uur.