AMSTERDAM - De mannencollecties die tijdens de London Fashion Week werden getoond waren sportiever en beduidend minder formeel. Het lijkt er op dat de Britse mannenmode een verjongingskuur heeft ondergaan.

Op woensdag, de laatste dag van de London Fashion Week, werden de mannencollecties getoond. De veelal jongen ontwerpers lieten een gevarieerd, ontspannen en opvallend sportief modebeeld zien. Zo liet Patrick Grant, onwerper voor E. Tautz zich inspireren door athleten uit het begin van de twintigste eeuw. Het leverde een collectie comfortabele kleding met veel sportieve elementen op.

Daarnaast was er veel behoorlijk opvallende kleding te zien, met een liberaal gebruik van kleur en print, zo meldt WWD. Dit was het duidelijkst aanwezig in de collecties van J.W. Anderson en James Wong. Wong verwerkte ook veel slangenprint in zijn kleding.

Topman liet zijden pyjamapakken zien, in paars en oranje en combineerde goudkleurige pyjamaborken met klassieke blazers. De collecties van At Man, de door Topman gesponsorde groepsshow van beginnende ontwerpers, waren daarentegen veel rustiger, met veel invloeden uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.