AMSTERDAM - De Engelse brouwerij St. Peter’s Brewery brengt samen met The English Whisky Company The Saints Whisky Beer op de markt, een mix van bier en whisky.

Uitgsangspunt voor de nieuwe drank is een bier dat bij St. Peter’s Bewery traditioneel wordt gebrouwen op basis van licht gerookte mout. Dezelfde mout wordt ook gebruikt bij de productie van de bekende Chapter 9 whisky van The English Whisky Company. Nadat het bier is gefermenteerd wordt een flinke scheut Chapter 9 whisky toegevoegd. Het resultaat is volgens de twee bedrijven ‘een perfect gebalanceerd bier met een lichte rooksmaak’. Het bier bevat 4,8 procent alcohol.

Beide bedrijven verwachten veel van het nieuwe bier. Andrew Nelstrop, directeur van de English Whisky Co. zegt: “We zijn erg blij met de samenwerking met St. Peter’s Brewery en zijn trots op dit geweldige en vernieuwende product. We verwachten dat het een groot succes wordt, zowel in Engeland als daarbuiten.” Colin Cordy, directeur van St. Petyer’s voegt daaraan toe: “We hebben dit bier uitvoerig getest. De leden van het testpanel waren erg enthousiast. We verwachten het bier naar 32 landen te exporteren.”

Vooralsnog is The Saint Whisky Beer alleen te koop in Engeland. Wanner het bier naar Nederland komt is nog niet bekend.