AMSTERDAM - De Black Goldcollectie van Diesel die dinsdag tijdens New York Fashion Week werd getoond, toonde vooral draagbare en stoere kleding.

Voor mannen liet ontwerpster Sophia Kokosalaki veel jasjes en broeken van leer met metallicprints zien. Er waren zelfs broeken te zien met metallic python- en krokodillenprints. De collectie viel verder op door het grote aantal nauw gesneden pantalons en colberts, die het geheel een zeer modisch aanzien gaven. Het royale gebruik van ritsen, reflecterende elementen en andere opvallende details gaven de collectie een stoer en mannelijk sausje.

Met de vrouwencollectie, die tegelijkertijd getoond werd, ging Kokosalaki dezelfde kant op als bij haar mannenlijn. Ook hier waren veel leren kledingstukken, veel metallicprints en veel sportieve elementen te zien.

Jeans

Diesel Black Gold is het hoger geprijsde, meer modieuze label van het Italiaanse Diesel. Toch is in de collecties altijd duidelijk te zien dat Diesel zijn basis heeft in jeans. Diesel Black Gold is altijd bijzonder draagbaar en direct herkenbaar en is daardoor altijd prima te combineren met de basistukken uit de gewone Diesel collecties.

De volledige collectie.