AMSTERDAM - Het Amerikaanse bedrijf Divine Skin heeft een nieuw middel tegen haaruitval geïntroduceerd. Het bedrijf werkte vijf jaar aan Nanoxidil en verwacht dat het snel op de markt zal komen.

Daniël Keshin, directeur van Divine Skin, ziet Nanoxidil als opvolger van Minoxidil, dat al jaren één van de meest werkzame en populaire middelen tegen haarverlies is. “Met Nanoxidil hebben we een belangrijke doorbraak in de strijd tegen haaruitval en kaalheid. Het werkt beter en sneller dan Minoxidil en kent minder bijwerkingen”, aldus Keshin.

Minoxidil, oorpsronkelijk een medicijn tegen hoge bloeddruk bleek als bijwerking te hebben dat het de haargroei stimuleert. Daarom wordt het middel al dertig jaar verwerkt in lotions tegen haaruitval. Hoewel het een effectief middel is, heeft het nogal wat bijwerkingen, zoals acné en lusteloosheid. Het nieuwe Nonoxidil zou deze bijwerkingen niet hebben.

Geen goedkeuring

Divine Skin zal het nieuwe middel gaan verwerken in Spectral.DNC, een product dat tot dusver Minoxidil als werkzame stof had. Wanneer dit product op de markt komt is nog niet bekend, maar aangezien Nanoxidil in de meeste landen niet hoeft te worden goedgekeurd, verwacht Divine Skin dat het niet lang zal duren.