AMSTERDAM - Rado, het Zwitserse horlogemerk dat steeds op zoek is naar de grenzen van wat technisch haalbaar is, verzet opnieuw de bakens en brengt een horloge van 4,9 mm dik en slechts 38 gram zwaar op de markt.

Door gebruik te maken van hightech keramiek lukt het Rado om dit technische hoogstandje te produceren.

De Rado True Thinline collectie is niet alleen dun en licht maar neemt ook afstand van de overdaad aan ‘bling’ die de laatste jaren de trends op horlogegebied domineerde. Alle varianten zijn simpel, met hooguit kleine, subtiele versieringen. Ze sluiten daarbij aan op de huidige trend van ‘bleisure’ die business en leisure, werk en ontspanning, combineert in één ontwerp dat voor alle gelegenheden geschikt is.

Rado True Thinline is verkrijgbaar in vijf prijsklassen, uitgevoerd in zwart of wit, met en zonder diamantjes. De prijzen gaan van 1.300 tot 2.175 euro.

Hightech keramiek

Het is niet de eerste keer dat Rado doorbraken op het gebied van hightech keramiek realiseert. In 1986 introduceerde het merk hightech keramiek in het horlogemaken. In 1991 maakte het Zwitserse merk de eerste witte keramische horloges, in 1993 ’s werelds eerste platinakleurige modellen en in 2006 volgden ’s werelds eerste gouden versies.