AMSTERDAM - Logitech komt dit najaar met twee speciaal voor de iPad gemaakte accessoires: de Fold-Up Keyboard en Joystick. Beide producten bieden een 'intensere' ervaring en meer gemak bij het gebruik van de iPad.

De Bluetooth Fold-Up Keyboard voor de iPad 2 maakt gebruik van de volledige breedte van de tablet. Door de iPad in de standaard te plaatsen en open te klappen, kan direct worden gestart met typen. Om energie te besparen start het toetsenbord pas op bij het openklappen en sluit het toetsenbord automatisch af bij het dichtklappen. Het opladen gaat via USB.

De Logitech Joystick is een aanvulling op de game-ervaring voor de iPad en iPad 2. Volgens het merk zorgt de joystick ervoor dat gebruikers zich met hun duim 'moeiteloos en optimaal bewegen door het speelveld'. De joystick hecht met zuignappen aan de iPad en is gemakkelijk aan te brengen en verwijderen.

Voor dagelijks gebruik

"Veel mensen gebruiken de tablet dagelijks en intensief. Vaak op een manier die meer mogelijkheden vraagt dan scrollen, vegen en drukken met de vingertoppen", aldus Azmat Ali vice-president van mobiele en tablet-producten bij Logitech. "Beide accessoires vergroten de gebruiksmogelijkheden, of het nu gaat om het maken van notities en e-mails of het spelen van games."

De Fold-Up Keyboard for iPad 2 en de Joystick for iPad zijn verkrijgbaar vanaf november voor respectievelijk 99,99 euro en 14,99 euro.