AMSTERDAM - Puma steekt de Suede, één van de bekendste schoenen van het sportlifestyle merk, in een nieuw jasje. De Re-Suede heeft de look en feel van de oorspronkelijke schoen, maar richt zich speciaal op de milieubewuste consument.

Elk aspect van de schoen is ontworpen met het oog op een zo klein mogelijke impact op het milieu. De bovenschoen, randafwerking, veters en het binnenwerk zijn allemaal van 100 procentgerecycled materiaal gemaakt.

Jochen Zeitz, voorzitter en CEO van Puma vertelt: "Een van onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2015 is dat tegen die tijd ten minste 50 procent van Puma's internationale collecties geproduceerd moet worden uit duurzame materialen. Het begon in april 2010 met de Clever Little Bag, die de schoenendoos overbodig maakt en waarmee ons papiergebruik met 65 procent en onze CO2-uitstoot met 10.000 ton is gedaald. Nu zetten wij deze ontwikkeling voort met onze eerste duurzame schoen."

De Re-Suede wordt verkocht in Puma's Clever Little Bag en is verkrijgbaar vanaf half september bij Seventyfive in Amsterdam, Re-Issue in Tilburg en Fresh in Brussel.