AMSTERDAM - De samenwerking tussen horlogemerk Casio en F1 World Champions heeft geresulteerd in de Casio Edifice Red Bull Racing Limited Edition.

Een horloge dat Casio’s geavanceerde techniek representeert, met het uiterlijk van de traditionele, analoge klok.

Red Bull Racing’s Teamcaptain Christian Horne: "De Edifice is alles wat je nodig hebt in een horloge en het is in het bijzonder erg handig tijdens de pitstop van een race. Tijdens onze wereldwijde grand prix weekenden draait het om precisie en timing. En dit horloge heeft in technologie geïnvesteerd, hetgeen ook Red Bull Racing drijft. Het nieuwe horloge is een welkome aanvulling op onze langlopende samenwerking."

Specificaties

De Edifice heeft een Tough Solar (zonne-energie) functie, waardoor de batterij niet verwisseld hoeft te worden. Het beschikt verder over een technologie die ervoor zorgt dat alle functies via de bovenste schakelaar te bedienen zijn. Verder heeft het een zendergestuurde tijdsindicatie en synchroniseert het met zes wereldwijde atoomklokstations.

Het horloge werd eind juli gepresenteerd op de Nürburgring, het 22 km lange racecircuit in Duitsland, door Christian Horner, F1 legende David Coulthard en Sebastian Vettel. Vettel kreeg als eerste het horloge uitgereikt.

De klok is vanaf oktober voor 579 euro te koop.