AMSTERDAM - Volgens trendexperts maakt de 'rebel style' van jaren vijftig-icoon James Dean een comeback. Haarmerk Wella New Wave springt op deze trend in met een nieuwe serie stylingproducten.

Geïnspireerd door het huidige straatbeeld heeft New Wave style director Michael Douglas vier nieuwe rebel looks ontwikkeld: Urban Slick, Rock Rebel, Loveable en Urban Quiff.

Douglas vertelt: "De rebel look ontstond in de jaren '50 en werd toen gebruikt door iedereen die zich niet wilde conformeren, maar juist wilde opvallen. De look definieerde een generatie jongeren die zich hevig verzette tegen de gevestigde orde. De moderne rebel look gaat minder over statements en meer over stijl, maar straalt wel zelfverzekerdheid en een zekere attitude uit."

Rebels maakt aantrekkelijk

De reden van de hernieuwde aantrekkingskracht van de rebel-stijl is volgens gedragspsycholoog en flirtcoach Jo Hemmings psychologisch: "Als je als man een look wilt die opvalt, ligt de rebelse trend voor de hand. Deze stijl gaat over geloven in jezelf en jezelf niet conformeren aan de massa. Als je dit weet over te brengen met een flinke dosis zelfvertrouwen en charme, zijn dames daar niet ongevoelig voor."

James Dean

Een iconisch voorbeeld van de rebelse stijl is acteur James Dean. Zijn stijl was erg populair in de jaren '50 en had een enorme impact op jongeren, wat hem een iconische status bezorgde.